Waarom vinden we dit zo belangrijk? 

Inmiddels zijn we er allemaal wel van doordrongen dat plastic (en vooral de hoeveelheid ervan) niet erg goed zijn voor het milieu. Dat is op zich al een goede reden om naar alternatieven te kijken. 99% van de muurstickers wordt gemaakt van PVC, dat is beter bekend als plastic. Behalve dat het goed is om vanwege het milieu de productie van plastic te beperken, zijn er nog andere redenen om na te denken over de duurzaamheid en geen muurstickers van vinyl (=PVC) te willen maken. Hier lees je meer over de nadelen van PVC.

De folie

In het kort komt het erop neer: PVC is sowieso verboden in al het speelgoed voor kinderen. Waarom zou je het dan wel op de muur van de baby- of kinderkamer willen plakken?

Het heeft aardig wat tijd gekost om een materiaal te vinden wat PVC-vrij is, maar wel geschikt om muurstickers van te maken. En daarbij willen we niet alleen duurzame muurstickers, maar ook dat het een mooie matte uitstraling heeft, de kleuren er helder op uitkomen, en het moet eenvoudig aan te brengen zijn op de muur. Ook moet je het eenvoudig kunnen verwijderen, want we willen niet dat jij als klant het stucwerk van je muur meetrekt als je de muursticker eraf haalt.

Na diverse materialen te hebben getest, hebben we dit ideale materiaal eindelijk gevonden!

De inkten van duurzame muurstickers

Daarop volgde vervolgens een zoektocht naar de meest milieuvriendelijke inkten. Want wat heb je aan een geweldig materiaal als je er vervolgens sterk vervuilende inkten op print? En deze inkten moeten ook geschikt zijn voor het gebruik in kinderkamers, dus geen schadelijke stoffen uitstoten. Ook dit heeft een uitgebreide zoektocht opgeleverd met steeds weer testen of de inkten goed genoeg waren.

En het is gelukt! De folie is van premium kwaliteit, mooi matte uitstraling, makkelijk aan te brengen en weer te verwijderen, plastic vrij, helemaal recyclebaar, De inkten zijn helder van kleur, en bevatten geen HAP’s (hazardous air pollutants), dus geen uitstoot van schadelijke stoffen.

Kies jij ook voor duurzame muurstickers? 

Doe je mee in de strijd tegen het onnodig gebruik van PVC? En wil je toch de mooiste kwaliteit, unieke ontwerpen en makkelijk aan te brengen muurdecoratie? Bekijk onze collectie.

We hebben zelf de materialen ook thuis uitgebreid getest en laten testen, maar horen ook graag wat jouw ervaringen zijn!