Over behang 

Hoeveel behang heb ik nodig?

Belangrijk is dat er goed wordt opgemeten voor je behang bestelt. Meet daarom altijd op verschillende plekken. 

Op deze pagina lees je precies hoe je dit het beste kunt doen.

Is behang op maat ook mogelijk?

Ja, dat is geen probleem! We maken behang als muurdecoratie graag voor je op maat, het is dan voorgesneden in banen die genummerd zijn. Hier betaal je geen extra kosten voor.

Hier lees je hoe je het beste je muur kunt opmeten en het behang op maat kunt bestellen.

Kan ik jullie behang ook in het echt bekijken?

We hebben geen winkels waar het behang wordt verkocht. Maar je kunt één (of enkele) sample(s) opvragen, die we je gratis toesturen. Mail hiervoor je adresgegevens en om welk behang het gaat naar info@daringwalls.com.

Is het behang milieuvriendelijk?

Jazeker, we printen standaard op hoge kwaliteit 180 grs stevig PVC-vrij vliesbehang. Dit vliesbehang bevat geen bestanddelen welke schadelijk zijn voor het milieu. Ons vliesbehang is FSC gecertificeerd. Het vliesbehang voldoet aan de Europese standaard (B1) voor brandveiligheid en de nieuwe normering voor VOC-emissies. Verder printen wij met inkt op waterbasis wat geurloos en niet schadelijk is voor de gezondheid. Ons fotobehang is daarmee zelfs geschikt voor kinderkamers, ziekenhuizen en kinderopvangcentra.

Welke behanglijm kan ik het beste gebruiken? 

Je krijgt de behanglijm Perfax Roll-on gratis meegeleverd (behalve bij de behangcirkels)! Het is heel makkelijk, deze lijm smeer je op de muur en je plakt het voorgesneden behang in banen er zo tegenaan. 

Kan het behang ook op hout of MDF geplakt worden?

Dit kan wel maar je moet de ondergrond wel schoon en vetvrij maken. Wij adviseren ook om de ondergrond nog te gronden voor je de muurdecoratie aanbrengt. Gebruik een voorstrijkmiddel en laat het een nachtje drogen het behang zal dan beter hechten. Houd er rekening mee dat er bij een dunne plank de kans bestaat dat deze door de lijm krom gaat trekken.

Over muurstickers 

Plakinstructie muurstickers

Bekijk hier de plakinstructie voor het aanbrengen van de muurstickers.

Op welke ondergrond kunnen de muurstickers geplakt worden 

Op bijna alle gladde ondergronden zoals: muren, ramen, deuren, spiegels of meubels. Zolang de ondergrond vlak, hard, glad, droog, stof- en vetvrij is.

De muurstickers kunnen op de meeste soorten latex, verf en behang worden geplakt. Spachtelputz, kalkverf, afneembare/ afwasbare verf of latex, metallic verf en structuurverf zijn niet geschikt voor stickers. Ook op een koude, vettige of vochtige ondergrond hechten de muurstickers niet goed.

Bij twijfel is ons advies: vraag eerst een (of enkele) gratis proefstukje(s) aan. We raden je aan dit eerst te gebruiken en enkele dagen te laten zitten op een onopvallende plek op de muur. Zo kun je kijken of de sticker goed hecht op de muur. We geven geen plakgarantie.

Je kunt in de meeste gevallen plakken op normaal behang, maar in sommige gevallen kan het zijn dat je met het afhalen van de applicatiefolie de toplaag van het behang beschadigd. Als je hierover twijfelt, vraag ons dan even naar een proefstukje van deze applicatiefolie zodat je dit kunt uitproberen op een onopvallend stukje behang.

Wij zijn niet verantwoordelijk van het slecht of niet hechten van de muurstickers op de ondergrond.

Waarvan worden de muurstickers gemaakt?

Al onze muurstickers worden gemaakt van de hoogste kwaliteit zelfklevende PVC-vrije folie met een mooie matte uitstraling. Wij gebruiken alleen materialen die een veiligheidskeurmerk hebben om zelfs in ziekenhuizen te mogen worden gebruikt. De muurstickers van Daring Walls worden ontworpen en geproduceerd in Nederland, met materialen van alleen Nederlandse leveranciers.

De muursticker wordt full color geprint op een witte folie. De folies zijn heel mooi dun, zodat er nauwelijks hoogteverschil ontstaat met de muur of andere achtergrond. De stickers hebben geen achtergrondkleur, de afbeeldingen worden rondom uitgesneden. Je ziet bij onze stickers geen lelijke witte of transparante randen. De achtergrondkleur is de kleur van de muur waarop je de sticker plakt, na het aanbrengen blijft alleen de afbeelding achter op de muur. 

Hoe zit het met muurstickers en het milieu?

Onze muurstickers zijn ECO-friendly! Ze zijn PVC-vrij, en we gebruiken de meest milieuvriendelijke inkten. Wij gebruiken alleen materialen die een veiligheidskeurmerk hebben om zelfs in ziekenhuizen te mogen worden gebruikt. Hoe fijn is dat? Geen uitstoot van schadelijke luchtjes in jouw huis, en minder belastend voor het milieu. Lees meer >

Ik wil een muursticker in spiegelbeeld ontvangen, kan dit?

Geen probleem, alle stickers worden op bestelling worden gemaakt en kunnen ook in spiegelbeeld besteld worden. Dit kun je op de productpagina kiezen.

Zijn de maten die worden vermeld op de website de enige maten die mogelijk zijn? 

Eventueel zijn afwijkende maten mogelijk. Je kunt hiervoor contact met ons opnemen via info@daringwalls.com met daarin de afmetingen die je graag zou willen, en welke muursticker het om gaat. We zullen je informeren wat de mogelijkheden zijn en tegen welke kosten.

Hoe lang kun je de muurstickers bewaren na levering? 

Wij raden aan de muurstickers binnen 3 maanden op te plakken, aangezien anders de kleefkracht kan afnemen. Dit is ook de reden waarom we de muurstickers op bestelling maken. 

Kan ik een muursticker ruilen?

Wij maken alle muurstickers op bestelling, volgens de door de klant opgegeven specificaties. Hierdoor is het niet mogelijk een sticker te ruilen. Twijfel je over de ondergrond waarop je de sticker wilt plakken, of over de kleur of heb je een andere vraag, neem dan contact met ons op voordat je de bestelling plaatst, via info@daringwalls.com.

Zijn de muurstickers makkelijk aan te brengen?

Het aanbrengen van onze muurstickers is heel eenvoudig. Een duidelijke plakinstructie ontvang je per mail na je bestelling. Bij grotere stickers raden wij om deze met 2 personen op te plakken.

Bij twijfel kun je een gratis proefsticker aanvragen via info@daringwalls.com. We raden je aan dit eerst te testen en enkele dagen te laten zitten op een onopvallende plek op de muur. Zo kun je kijken of de sticker goed hecht op de muur. 

In welke verpakking worden de muurstickers verstuurd in en is er een kans op beschadiging tijdens transport? 

Muurstickers worden geleverd in een sterke, kartonnen koker. Tot op heden zijn ons geen gevallen van beschadigde stickers bekend. Wij garanderen dat de muurstickers probleemloos bij jou bezorgd worden!

Wat is de levertijd van de muurstickers?

Wij verzenden je bestelling binnen 3-5 werkdagen na ontvangst van de betaling. Sommige periodes in het jaar zijn wat drukker, waardoor de levertijden iets kunnen oplopen. Mocht je een sticker willen ontvangen voor een specifieke datum (bijv. als kado of de komst van een kindje), laat je ons dat dan ajb even weten via info@daringwalls.com? We proberen hier dan zoveel mogelijk rekening mee te houden.

Hoe kan ik een muursticker het beste verwijderen?

In de meeste gevallen kun je de sticker voorzichtig los trekken. Wanneer dit niet goed lukt kun je een haardroger gebruiken om de sticker van een afstandje te verwarmen. Hierdoor wordt de lijm zachter en laat deze makkelijker los. Afhankelijk van de ondergrond is er een kleine mogelijkheid dat er bijvoorbeeld wat verf meekomt bij het verwijderen. Wij zijn hiervoor niet aansprakelijk, omdat iedere ondergrond verschillend kan zijn.

Kan ik de muursticker hergebruiken?

Het is niet mogelijk om de muurstickers opnieuw te gebruiken nadat je deze heeft verwijderd. Het materiaal waarvan de sticker is gemaakt is erg dun en kan rekken en scheuren bij het verwijderen.

Staat uw vraag er niet bij?  

Neem gerust contact met ons op, we denken graag met je mee! info@daringwalls.com