Het lijkt misschien moeilijk om zelf een muur te behangen. Kijk in deze video hoe Anne dat doet. Zo eenvoudig kan behang aanbrengen zijn, dat kun jij ook!

Behangtips: hieronder zie je in stappen uitgelegd hoe je behang aanbrengt. De instructie ontvang je bij je bestelling van behang in de orderbevestiging.

Hier kun je de instructie downloaden.  

Stap 1: Voorbereiding behang aanbrengen

Schakel indien van toepassing de electragroepen van wandcontactdozen en schakelaars uit, verwijder de frames en plak deze af met schilderstape. Daarna verwijder je het oude behang, indien nodig. Je zorgt dat de muur mooi glad is door spijkers en oneffenheden te verwijderen en gaatjes te vullen met allesvuller. Eerst laat je het vulmiddel goed drogen en daarna schuur je het glad. De grond kun je afdekken met bijvoorbeeld kranten, plastic of zeil. Het is handig om vast  een stevige trap klaar te zetten zodat je het behang over de hele muur goed aan kunt drukken.

Let op! Als je muren gestuct zijn, gebruik dan een eerst voorstrijkmiddel. Daardoor wordt de behanglijm niet direct in de muur gezogen waardoor het behang niet goed kan hechten. Verdeel het voorstrijkmiddel goed over de muur en laat het eerst een nachtje drogen.

Stap 2: Uitpakken en uitrollen

De doos snij je voorzichtig open en je haalt de rol(len) uit de verzenddoos. Verwijder de beschermende verpakking die om iedere rol heen zit.  

Het behang rol je uit waarna je controleert of het op volgorde ligt. Onderaan iedere baan behang die voorgesneden is of op de achterkant staan nummers.

Vliesbehang zelf aanbrengen 

Stap 3: Loodlijn

Om het behang loodrecht te krijgen kun je eerst met potlood een loodrechte lijn op de muur te trekken. Let op dat je een dunne, zachte lijn tekent, zodat de lijn niet door het behang heen kan schijnen. Gebruik een lange waterpas om de lijn te plaatsen. De positie van de streep bepaal je door de breedte van de behangbaan op te meten en dit met een rolmaat op de muur af te tekenen. 

Behang aanbrengen 

Stap 4: Behanglijm aanbrengen

Behanglijm maak je aan volgens de gebruikershandleiding op de lijmverpakking. Bij vliesbehang smeer je heelkundig de muur in met behanglijm. Gebruik een lijmkwast of een behanglijmroller om de behanglijm aan te brengen. Smeer de muur iets breder in dan de breedte van de volgende baan behang.

 

Stap 5: Het behang aanbrengen

Breng het behang aan van boven naar beneden. Houd bovenaan enkele cm overlap, dit snij je later weg. Plaats de baan recht langs de loodlijn. Het recht aanbrengen is erg belangrijk, want de volgende banen sluiten hierop aan. Duw met bij voorkeur een behangaandrukker of een aandrukspatel het behang goed tegen de muur.

In de hoeken dien je het behang extra aan te drukken zodat je een vouwlijn krijgt. Als je het behang iets terugtrekt dan kan je langs de vouwlijn het behang eenvoudig wegknippen met een behangschaar. Je kan behang ook wegsnijden met een scherp Stanley-mes. Druk dan de behangaandrukker stevig in de hoek en snij met een scherp mes het overtollige behang weg. Snijd stopcontacten eenvoudig uit door het behang bij stopcontacten stevig aan te drukken en het middenstuk weg te snijden.

Herhaal deze stap totdat alle behangbanen zijn aangebracht.

 

Stap 6: Afwerken


Pak een behang aandrukrol en druk de luchtbellen onder het behang vandaan. Rol naar de zijkant zodat lucht weg kan. Gebruik eventueel een behangnadenroller voor een nog mooier en strakker resultaat. Knip en snijd overtollig behang weg. Controleer alle randen en naden of deze goed plakken. Monteer de ombouw van de stopcontacten en schakelaars en zet de stroom er weer op.

En klaar is jouw zelf aangebrachte behang! Deel je het resultaat van jouw daring wall met ons via de mail of onze social media kanalen? We zijn heel benieuwd.

info@daringwalls.com

#daringwalls

 


Tips:

  • Moet je behangen rondom een raam of een ander obstakel? Plak de banen er dan eerst in zijn geheel overheen en snijd het daarna stukje voor stukje langs het kozijn af. Snij dus niet in één keer de hele baan op maat.
  • Een grote luchtbel dien je lek te prikken met een speld en vervolgens kan je de lucht wegvegen. Kleine luchtbellen verdwijnen bij het opdrogen.
  • Verwijder overtollig lijm met een droge doek.
  • Gebruik een behangnadenroller voor een nog mooier en strakker resultaat.
  • Zorg voor scherpe vouwen bij hoeken zodat het wegknippen van overtollig behang eenvoudig en recht gaat.

 

Mocht je ergens tegenaan lopen of je komt er niet uit, neem ajb meteen contact met ons op via info@daringwalls.com.

We helpen je graag!

 

Ons milieuvriendelijke behang is:

* 100% veilig & ECO-friendly

* Premium extra stevige matte kwaliteit

* Design & productie in Nederland

* Gratis verzending NL & BE