Wat heb je nodig om een muursticker te plakken?

Vooraf

Ondergrond: een goede hechting wordt verkregen op bijna alle schone, droge, gladde harde ondergronden (bv glad gestukte muren, aluminium, chroom, roestvrij staal, glas, plastic).
 Op metallic, kalk- of, structuurverf, spachtelputz of afneembare latex hecht de sticker niet goed. De ondergrond moet je eerst vetvrij maken door deze goed schoon te maken voor het aanbrengen van de sticker met water en zeep.
 Als de muur net geverfd is kun je pas na minimaal 2-3 weken de sticker plakken (dit is een richtlijn), zorg ervoor dat de muur echt goed droog is.

Als je je muursticker gaat plakken is handig om deze aan te brengen met een rakel of oud bankpasje. Wrijf de muursticker glad vanuit het midden naar buiten in een hoek van 45 graden.

Zitten er toch luchtbelletjes onder de folie? Geen probleem! Prik voorzichtig met een naald een klein gaatje in de folie en wrijf voorzichtig met een zachte doek van buiten richting het gaatje zodat je de lucht eruit duwt.  

Uitleg in stappen muursticker plakken  

 

 

Over de muursticker

De sticker bestaat uit drie lagen: 1. Het rugpapier (achtervel) 2. De sticker zelf

3. De semi-transparante applicatiefolie. Door het oprollen i.v.m. verpakken, kan de sticker gekreukeld eruit zien. Dit is niet te vermijden en heeft geen effect op het uiteindelijke resultaat. Het plakken van de sticker kun je met de een (oud) bankpasje doen (met dit kleine stukje plastic srijk je de lucht onder de sticker weg).

 

 

 

1. Voorbereiden

Haal de sticker uit de verpakking en laat deze met de transparante bolle kant naar boven liggen, tot de sticker weer vlak is. Leg de sticker op een glad oppervlak met het rugpapier (achtervel) naar beneden. En wrijf stevig met het pasje over de applicatiefolie daar waar de sticker zit (zo hecht de sticker beter aan de applicatiefolie). Bij een hoekje kun je het papier een stukje los halen om te kijken of de sticker goed op de applicatiefolie blijft zitten. Als dat niet het geval is, ga dan nog even door met het strijken met de rakel tot dit wel het geval is. Bij sommige stickers moet je eerst de onderdelen los knippen voor het plakken, bv bomen met dieren, de dieren worden los van de boom geleverd, zodat je deze naar eigen inzicht kunt plakken.

 

 

2. Kies de juiste positie

Bij grote stickers kun je de folie met stukjes schilderstape op de juiste positie vastplakken op de ondergrond (bv de muur). We raden aan de grote stickers met 2 personen te plakken. Let op dat de sticker recht hangt en op de juiste hoogte. Het gaat om de juiste positie van de afbeelding van de sticker niet om het papier eromheen. Plak de sticker met schilderstape op de wand, of een van de 2 personen kan deze goed vasthouden op de juiste hoogte.

 

 

3. Plakken

Doe dit bij voorkeur met 2 personen. Het achterste vel wordt vervolgens van boven naar onderen voorzichtig los getrokken, iets van de ondergrond af. Met de rakel wordt van links naar rechts of van boven naar beneden over de applicatiefolie heen gestreken om de sticker goed op de achterwand te plakken. Het is van belang dit rustig en stevig te doen, zodat er geen lucht achter de sticker blijft zitten. Let er hierbij op dat de sticker niet meekomt met het achtervel. Als dat wel gebeurt, ga dan even terug en strijk nog een keer goed met het pasje over deze plek. Als de hele sticker op de muur zit, kun je de schilderstape verwijderen.

 

4. Applicatiefolie verwijderen

Na +/- 10 minuten kan de applicatiefolie worden verwijderd. De sticker is dan al goed zichtbaar. Trek de applicatiefolie voorzichtig los van boven naar beneden, waarbij je zo dicht mogelijk bij de muur blijft. Dit om te voorkomen dat je met de folie de sticker mee van de muur aftrekt. Mocht de sticker niet goed op de muur blijven zitten, ga dan weer even terug, strijk met de rakel nog een keer goed over de applicatiefolie heen. Ga dan weer verder tot de sticker helemaal goed op de muur zit.­­

 

Show us your daring wall #daringwalls!


Zo kun je eenvoudig de stappen zien die je doorloopt om de muursticker te plakken. Het aanbrengen van muurstickers is echt niet moeilijk, maar mocht je daar vragen over hebben, neem dan gerust contact met ons op via info@daringwalls.com!

Vraag een sample aan

Twijfel je of jouw muur geschikt is? Vraag een sample aan (info@daringwalls.com) en test deze op een onopvallende plek op uw muur. Laat de sticker min. 4 dagen zitten en kijk of deze ook aan de randen goed hecht. 

Instructievideo muurstickers plakken

Om je vast een indruk te geven hoe het plakken in zijn werk gaat, kun je deze video bekijken. 

Veel succes met plakken!

Trouwens, we vinden het super leuk om te zien hoe het resultaat is geworden! Stuur je ons een mailtje met de foto van ons behang of muurstickers bij jou in huis? info@daringwalls.com

Dank je wel!