Hoe verwijder je eenvoudig muurstickers?

Onze muurstickers zijn ontworpen om eenvoudig op te plakken maar ook om weer makkelijk te kunnen verwijderen. Als je het tijd vind om ze weer van de muur te halen, kunnen deze tips je helpen om dit zo makkelijk mogelijk te doen. Fijn idee om te weten hoe dat gaat, ook als je ze nog niet in huis hebt.

 

Omdat iedere muur verschilt qua structuur, en de conditie van de muur (in oude woningen is deze anders dan bv bij nieuwbouw), kan dit heel makkelijk gaan, of is het misschien even een aandachtig werkje.

 

1. Allereerst kijk even hoe de muursticker hecht door een klein hoekje met je nagel los te maken, en te zien hoe vast dit zit. In de meeste gevallen zie je zo dat het al heel makkelijk los komt van de muur, zonder deze te beschadigen. Als je verder gaat dan kun je de sticker ‘oprollen’ zodat deze compact blijft en je niet een grote lap sticker krijgt, die weer vast kan plakken.

 

2. Trek de sticker niet recht van de muur met een hoek van 90 graden, want zo zet je de meeste druk op de verf eronder, die mee zou kunnen komen. Beter is de sticker los te trekken door naar beneden te trekken ipv van de muur af.

3. Als je merkt dat het niet zo makkelijk loslaat, dan kun je een fohn gebruiken als hulpmiddel. Zet deze op een lage stand, en begin een hoekje te verwarmen van een klein afstandje (dus niet op de sticker zetten). Als dit loslaat dan ga je verder met verwarmen tot de hele sticker loslaat.

De kleinere stickers kun je meestal hergebruiken, maar voor de grotere stickers is het heel lasting om deze zonder ondergrond te verplaatsen naar een andere muur of kamer, omdat deze aan elkaar zullen plakken.

Als je muur in goed conditie is, en kwalitatief goede verf is gebruikt, dan is de kans op beschadigen na het verwijderen van de muurstickers heel klein. Tot nu toe hebben we nog geen enkel bericht ontvangen van klanten dat dit wel het geval is.

Het kan zijn dat je muur na het verwijderen een nieuw laagje verf kan gebruiken, omdat de verf onder de muurstickers nier verkleurd is, maar erom heen wel (zoals je ook kleurverschil kunt zien na het weghalen van een schilderij). Dus behalve dat muurstickers eenvoudig aan te brengen zijn, en je zo in een handomdraai de de kamer veel sfeer geeft, is ook het verwijderen een makkelijk werkje!