Nu 100% veilig & ECO-friendly materialen!

Door een gezond milieu is er leven mogelijk. Een gezonde omgeving is voor ons en onze omgeving van zeer groot belang. Wij maken uitsluitend pvc-vrij behang, gewoon hier in Nederland.

 

Ons behang heeft een onderlaag welke gemaakt is van vlies, de toplaag bestaat uit papier. Het behang is biologisch afbreekbaar. Het geprinte behang is ook geurloos zodat je geen last hebt van vervelende luchtjes door de inkten. Het vliesbehang is pvc-vrij en het materiaal is FSC gecertificeerd. FSC-certificering houdt in dat een bedrijf die het vliesbehang produceert op een duurzame manier aan bosbeheer doet. Ons vliesbehang voldoet aan de Europese standaard (EN 13501-1:2007) voor brandveiligheid en de nieuwe normering voor VOC-emissies. VOC is de verzamelnaam voor aanwezige stoffen in onze omgeving die gemakkelijk verdampen. Deze stoffen zijn er altijd al geweest maar sinds kort bestaat hier een normering voor in het kader van milieuvriendelijk bouwen. Ons vliesbehang is voorzien van het beste emissie label A+.

 

Vliesbehang is een duurzaam product

Interieur en inrichting verdienen al jarenlang veel aandacht. Een prettige woon- en werkomgeving is van groot belang op ons welzijn. Onze producten zijn zo ontwikkeld dat het voldoet aan de inrichting en aankleding van woningen en bedrijven zonder dat het nadelig is voor toekomstige generaties. Vliesbehang is gelamineerd en is geschikt voor verschillende ondergronden. Bij pvc-vrij vliesbehang moet je de muur insmeren met behanglijm geschikt voor vliesbehang. Vliesbehang is vele malen sterker dan het traditionele papierbehang.

 

Op water gebaseerde latex technologie voor de inkten

Het behang wordt geprint op HP Latex printers. Deze printers zijn voorzien van alle certificaten welke nodig zijn voor het milieu. De inkten zijn op waterbasis en vermijden hierdoor schadelijke dampen en milieuonvriendelijke concentraties in de lucht. Latex-inkten zorgen voor geurloze afdrukken die kunnen worden gebruikt in ruimten waar solvent prints (met chemische oplosmiddelen) niet gebruikt kunnen worden, zoals medische ruimten en scholen. De HP Latex printer heeft een EPEAT Bronze-registratie wat inhoudt dat er verminderde impact is op het milieu, zie epeat.net voor de registratiestatus per land.

 

Op de HP Latex-inkten is de UL ECOLOGO®-certificering van toepassing. De UL 2801 toont aan dat een inkt voldoet aan een reeks criteria met meerdere kenmerken op basis van levenscyclus gericht op menselijk welzijn en milieu (zie ul.com/EL). De UL GREENGUARD GOLD-certificering volgens UL 2818 toont aan dat de inkten zijn gecertificeerd volgens de GREENGUARD-standaarden van UL voor weinig chemische uitstoot naar binnenlucht gedurende de productie (zie ul.com/gg of greenguard.org).

Geschikt voor onderwijs- en zorgomgevingen

De GREENGUARD-certificering is een norm welke ontworpen is om materialen met een lage emissie te classificeren. Onze inkten zijn geschikt zijn voor omgevingen waar mensen, met name kinderen en gevoelige volwassenen lange tijd doorbrengen zoals in woningen, zorginstellingen, scholen en kinderopvangen.