How to: muurstickers in patroon aanbrengen

Hoe breng je  muurstickers in een patroon aan?

Muurstickers in een patroon zijn een leuke manier om je muren te decoreren. Maar het kan best lasting zijn als je niet weet hoe je dat nou aanpakt.

 

Om je te helpen en te voorkomen dat je volledig in paniek raakt voor die lege witte muur, hebben we de meest voorkomende patronen voor je uitgelegd. Met deze tips bepaal je eenvoudig de afstand tussen de stickers, en maak je de leukste patronen: netjes symmetrisch of juist lekker speels.

Wat past het beste bij jouw interieur of welke stijl wil je in de babykamer? Maak eerst deze keuze. Gewoon door elkaar is het makkelijkste, dan hoef je niet netjes af te meten en uit te rekenen. En ziet er vaak juist superleuk uit! Maar er zijn veel meer mogelijkheden, zoals je zult zien. 

 

Muurstickers in symmetrisch patronen

Als je voor een symmetrisch patroon kiest, dan is een (laser) waterpas erg handig om te gebruiken om te zorgen dat je netjes recht blijft. Dat is precies het lastigste: een rechte rij van de ene kant van de muur naar de andere.

 

Als je een net patroon wilt, meet dan eerst de muur op. Vervolgens bepaal je hoeveel rijen en kolommen je wilt, en dan hoeveel afstand er zit tussen de losse stickers.

 

Wat vervolgens heel handig is, maak een stuk stevig papier of karton, wat precies het midden van 4 stickers raakt met de hoeken. Zo plaats je het over de hoek van de eerste stickers, en bepaal je eenvoudig waar de middelpunten komen van de stickers eromheen.

Muurstickers in een rechthoekig patroon

Muurstickers in een dobbelsteen-patroon

Het makkelijkste patroon (die we het vaakst gebruiken) is dezelfde als hiervoor uitgelegd maar dan zonder de ingewikkelde exacte symmetrie.

 

Begin eenvoudig met de middelste sticker en werk zo naar de vier stickers in hoeken er omheen, in diagonale lijnen. Varieer een beetje met de positie van de stickers, zodat je een naadloos patroon krijgt maar toch het dobbelsteen patroon behoudt.

 

Als je dus het dobbelsteen patroon aanhoudt maar dan een beetje speelser, dan krijg je onderstaand effect: Hou er rekening mee dat een heel precies strak uitgemeten patroon best lasting is om te maken. Maar als je echt zonder plan zomaar wat op de muur gaat plakken, dan is het misschien weer wat te rommelig en krijg je de ene keer grote gaten en de andere keer weer te dicht op elkaar.

Muurstickers in een cluster patroon

Dit is een leuke manier om de ze samen te laten komen op de muur. Je kunt ze centreren of om iets op de muur heen plakken. Losse cluster: Cluster om een object heen: Clusters kun je ook in een hoek laten beginnen, dat is vooral leuk met sterren of stippen.

 

Waterval patroon

 

Stippen, hartjes of druppels zijn heel geschikt om een waterval patroon van de maken! Alsof ze zo van het plafond naar beneden dwarrelen. Je begint bovenaan met de stickers dicht op elkaar en naar beneden toe zit er steeds meer ruimte tussen.

 

Ruimte in het patroon

Hoeveel ruimte je tussen de onderdelen van een muursticker patroon moet gebruiken is niet zo 1,2,3 te zeggen, dat hangt af van de (grootte van de ) muur en je persoonlijke smaak. We raden je aan het met een paar stickers te proberen en als dat er goed uit ziet de rest te gaan plakken.

Als je een perfect symmetrisch patroon wil, is er wat rekenkunde nodig. Want je wil dan tussen iedere sticker exact dezelfde afstand.

Nu is het alleen nog nodig de leukste set muurstickers te kiezen, deze vind je hier.

 

En.... laat je creativiteit maar los!

Enjoy! ;)